De Belgische wetgeving (en meer bepaald de Codex Welzijn op het Werk, Boek III titel 3) verplicht elke werkgever om evacuatieplannen te voorzien in plaatsen waar mensen tewerkgesteld worden. Ja, het is verplicht om evacuatieplannen te voorzien in een restaurant.
Het is in iedere publiek toegankelijke ruimte verplicht om evacuatieplannen op te hangen. Dit geldt dus voor alle toeristische logies, gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw en arbeidsplaatsen (kantoren, magazijn, winkels, horeca, …),
Waar moet je evacuatieplannen ophangen?
Volgens de standaard richtlijn hang je per gebouw een evacuatieplan:
- Per verdieping (minimaal)
- Aan elke ingang van het gebouw
In de meest eenvoudige gevallen zal dit volstaan. In grote ruimtes met bijvoorbeeld meerdere vluchtwegen of meerdere nooduitgangen kan het echter nodig zijn om meerdere plannen op te hangen. Je kan dit zelf grotendeels inschatten, maar de finale beslissing hiervoor ligt bij de brandweer.
Meer informatie:
- Evacuatieplan verplicht? Wetgeving en advies
- Hoeveel evacuatieplannen moet je ophangen?
- Hoe bereken je het aantal evacuatieplannen?
Geen evacuatieplannen in je restaurant?
Wij maken graag een professioneel evacuatieplan voor je restaurant.
- Conform alle wettelijke verplichtingen
- Inventarisatie ter plaatse
- Professioneel plan in aluminium kader