Er is op dit moment geen concrete wettelijke bepaling die het aantal CO2-meters vastlegt. Verschillende (al dan niet bindende) adviezen, opgesteld per sector, geven echter aan dat je per ruimte waar medewerkers of klanten samen tijd doorbrengen een CO2-meter dient te voorzien.
Dat is een logisch advies. CO2 is een diffuus gas en verspreidt zich vrij gelijkmatig in een ruimte. Barrières als deuren en ramen verhinderen verdere verspreiding van CO2. In elke ruimte dien je dus afzonderlijk een CO2-meter te voorzien.
Zit je met heel grote ruimtes? Dan wordt aangeraden om in die ruimte per 150m² een CO2-meter te voorzien. Verspreid de CO2-meters dan gelijkmatig in de ruimte.
Welke CO2-meter raden jullie aan?
We hebben 2 professionele modellen van CO2-meters. Ze zijn allemaal geschikt voor je restaurant. Ze meten allemaal CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. Afhankelijk van jouw voorkeur kan je één van de 2 CO2-meters kiezen. Je kan op een scherm in real time de luchtkwaliteit, het aantal PPM, aflezen.
- Envisense CO2-meter (met adapter)
Dit is een standaardmodel CO2-meter. - Trotec CO2-meter (met adapter én back-up batterij)
Dit is een CO2-meter die je eenvoudig kan verplaatsen.
Met ieder van deze 2 CO2-meters ben je zeker van een goede, kwalitatieve CO2-meter die voldoet aan alle normen!