Je bent verplicht om brandblussers te voorzien in een café. Een horecazaak kan je opdelen in twee belangrijke plaatsen:
- De keuken (indien aanwezig)
- De zaal waar klanten zitten (publieksruimte)
Is er in jouw horecazaak een friteuse, kookplaat of oven aanwezig? Kortom: je bereid warme maaltijden? Dan val je onder de regeling van restaurants en moet je nog extra beveiliging voorzien.
Publieksruimte
We raden aan om te kiezen voor schuimbrandblussers in de ruimte die bestemd is voor de consumptie van dranken of maaltijden. Ze veroorzaken veel minder nevenschade dan poederbrandblussers, en schuim is na gebruik veel eenvoudiger om zelf op te kuisen. Voor poeder heb je namelijk een industriële stofzuiger nodig, omdat het uit minuscule zoutdeeltjes bestaat.
We raden volgende brandblussers aan voor in de publieksruimte:
Schuimbrandblusser fluorvrij 6l Advanced |
Schuimbrandblusser fluorvrij 6l Ultra |
Vergeet ook niet om de brandblusserpictogrammen aan te brengen boven de brandblusser. Dit is verplicht. Ook de pictogrammen die de (nood)uitgang aanduiden zijn een must. Een geslaagde evacuatie begint met een goede indicatie!
Keuken
Bereid je wél warme maaltijden, dan val je dus onder de regeling van restaurants en dien je nog een extra aparte objectbeveiliging te voorzien. In een keuken moet je rekening houden met een verhoogd brandgevaar.
Brandblussers
In de keuken dient een aparte objectbescherming voorzien te worden in de vorm van een CO2-brandblusser. Deze brandblusser beschermt je tegen alle type branden.
De CO2-brandblusser laat daarbij ook geen residu na en is daarom ideaal om de keuken en eetwaren te vrijwaren van nevenschade. Met de CO2-brandblusser kan je ook zonder problemen elektrische branden blussen of brandende toestellen die onder elektrische spanning staan.
We raden volgende brandblusser aan voor in de keuken:
CO2-brandblusser 5kg Basic |
CO2-brandblusser 5kg Ultra |
Overige brandbeveiliging
In een keuken zijn blusdekens onmisbaar. Branddekens zijn ideaal als aanvulling op je CO2 brandblussers. Branddekens zijn ideaal om beginnende branden onder controle te houden.
We raden volgend branddeken aan voor in de keuken:
Branddeken 1,2m x 1,8m EN 1869 |
|
Horecapakket
Een correcte brandpreventie is essentieel. Brandbeveiligingshop stelde daarom een gespecialiseerd brandbeveiligingspakket voor u samen die uw brasserie of restaurant een stuk brandveiliger maken. Met dit pakket ben je helemaal in orde met de basis-brandbeveiliging voor jouw bistro of restaurant!
Brandblusserpakket horeca Basic |
Brandblusserpakket horeca Advanced |
Kort samengevat
Wij raden aan om in een café:
- 1 schuimbrandblusser van 6l te voorzien per verdieping en per 150m²
- 1 CO2-brandblusser van 5kg en 1 blusdeken te voorzien als je warme maaltijden bereidt