Een foodtruck is een restaurant op wielen. Omdat het over een "rijdende keuken" gaat is een goede brandbeveiliging niet enkel een must maar ook nog eens wettelijk verplicht.
Brandbeveiliging foodtrucks
Welke brandblusser heb je nodig voor een food truck? De keuze van de brandblusser hangt af van de brandklasse. Je gaat dus na of er in de food truck al dan niet met vetten gewerkt wordt.
- Je werkt niet met frituurvet en je komt niet in vriestemperaturen terecht: in dit geval volstaat een brandblusser van 6l. Deze is geschikt voor branden op basis van vaste stoffen (brandklasse A) en vloeistoffen (brandklasse B).
- Je werkt wel met frituurvet of frituurolie, of je staat wel in een omgeving waar het kan vriezen: dan voorzie je het best een schuim-vetbrandblusser van 6l. Deze is niet enkel geschikt voor branden te blussen op basis van vaste stoffen (brandklasse A) en vloeistoffen (brandklasse B), maar kan ook vetbranden blussen (brandklasse F). Bovendien is dit soort schuim vorstbestendig.
We raden volgende brandblussers aan voor in je foodtruck:
Je werkt niet met vetten Schuimbrandblusser fluorvrij 6l Ultra |
Je werkt met vetten Schuim-vetbrandblusser 6l Ultra |
We raden ook aan om een blusdeken te voorzien. Ze zijn ideaal als aanvulling op je ABF schuim-vetbrandblusser. In een frituurkeuken heb je zowel een branddeken als ABF brandblussers nodig. Branddekens zijn ideaal om beginnende branden onder controle te houden.
We raden volgend branddeken aan voor in je foodtruck:
Branddeken 1,2m x 1,8m EN 1869 |
|
Korte samenvatting
Voor een foodtruck raden wij aan om:
- 1 schuimbrandblusser van 6l te voorzien als je niet met frituurvet of frituurolie werkt en niet terechtkomt in vriestemperaturen
- 1 schuim-vetblusser van 6l te voorzien als je wel met frituurvet of frituurolie werkt en in een omgeving staat waar het kan vriezen
- 1 branddeken te voorzien om eenvoudig een beginnende brand de kiem te smoren.