Je bent verplicht om brandblussers te voorzien in een restaurant of brasserie. Een horecazaak heeft doorgaans aan meer nood dan enkel een brandblusser.
Een restaurant kan je opdelen in twee belangrijke plaatsen:
- De keuken
- De zaal waar klanten zitten (publieksruimte)
Publieksruimte
We raden aan om te kiezen voor schuimbrandblussers in de ruimte die bestemd is voor de consumptie van dranken of maaltijden. Ze veroorzaken veel minder nevenschade dan poederbrandblussers, en schuim is na gebruik veel eenvoudiger om zelf op te kuisen. Voor poeder heb je namelijk een industriële stofzuiger nodig, omdat het uit minuscule zoutdeeltjes bestaat.
We raden volgende brandblussers aan voor in de publieksruimte:
Schuimbrandblusser Fluorvrij 6l Advanced |
Schuimbrandblusser Fluorvrij 6l Ultra |
Vergeet ook niet om de brandblusserpictogrammen aan te brengen boven de brandblusser. Dit is verplicht. Ook de pictogrammen die de (nood)uitgang aanduiden zijn een must. Een geslaagde evacuatie begint met een goede indicatie!
Grootkeuken - restaurantkeuken
In een (professionele) keuken moet je rekening houden met een verhoogd brandgevaar. Een correcte brandbeveiliging is niet enkel van levensbelang, maar ook nog eens wettelijk verplicht.
Brandblussers
In de keuken dient een aparte objectbescherming voorzien te worden in de vorm van een CO2-brandblusser. Deze brandblusser beschermt je tegen alle type branden.
De CO2-brandblusser laat daarbij ook geen residu na en is daarom ideaal om de keuken en eetwaren te vrijwaren van nevenschade. Met de CO2-brandblusser kan je ook zonder problemen elektrische branden blussen of brandende toestellen die onder elektrische spanning staan.
We raden volgende brandblusser aan voor in de keuken:
CO2-brandblusser 5kg Basic |
CO2-brandblusser 5kg Ultra |
Overige brandbeveiliging
In een keuken van een restaurant zijn blusdekens onmisbaar. Branddekens zijn ideaal als aanvulling op je CO2 brandblussers. Branddekens zijn ideaal om beginnende branden onder controle te houden.
We raden volgend branddeken aan voor in de keuken:
Branddeken 1,2m x 1,8m EN 1869 |
|
Automatisch keukenblussysteem
Een vet- of frituurbrand is de meest voorkomende oorzaak van een keukenbrand. Maar ook de afzuigkappen en afzuigkanalen van je dampkap vormen een groot brandrisico.
Het is wettelijk verplicht om een automatische keukenblusinstallatie te voorzien in elke keuken waar:
- met vetten gewerkt wordt (met name frituurvet) EN
- klanten ter plekke kunnen eten.
Horecapakket
Een correcte brandpreventie is essentieel. Brandbeveiligingshop stelde daarom een gespecialiseerd brandbeveiligingspakket voor u samen die uw brasserie of restaurant een stuk brandveiliger maken. Met dit pakket ben je helemaal in orde met de basis-brandbeveiliging voor jouw bistro of restaurant!
Brandblusserpakket horeca Basic |
Brandblusserpakket horeca Advanced |
Kort samengevat
Wij raden aan om in een restaurant of brasserie:
- 1 schuimbrandblusser van 6l te voorzien per verdieping en per 150m²
- 1 CO2-brandblusser en een blusdeken te voorzien in de keuken
- 1 CO2-brandblusser te voorzien bij elke elektriciteitskast
- Een automatische blusinstallatie in de dampkap te laten installeren
Brandblussers nodig in jouw gebouw?
Reken op ons voor aankoop en plaatsing van al jouw brandblussers of bestel eenvoudig via de webshop!
- Instant offerte: binnen 48u ontvang je een offerte in je mailbox
- Online goedkeuring: goedkeuren van je offerte doe je eenvoudig online
- Snelle uitvoering: we zorgen voor een spoedige inplanning